Frytki z marchewki i czosnkowo-ziołowy dip

06 kwietnia 2018

Idealne na sobotnią kolację -  frytki z marchewki i czosnkowo-ziołowy dipsmiley

Przepis na 1 porcję - 250 kcal

  • Marchew - 250 g
  • Olej rzepakowy - 10 g
  • Serek naturalny do smarowania (lekki) - 40 g 
  • Jogurt naturalny - 40 g
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz czarny mielony 
  • Mielona słodka papryka
  • Czosnek 

1. Marchewki pokroić w słupki wielkości frytek, wymieszać w misce z olejem, papryką, solą i pieprzem, wymieszać.
2. Na blaszce wyłożonej pergaminem ułożyć marchewki. Piec w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez około 30-40 minut.
3. Z jogurtu, serka, czosnku i ziół przygotować sos.